TV: Livsviktig seger för Assyriska i målfest mot TFF

Assyriska har inte gett kampen på ett nytt kontrakt i superettan. Laget tog en livsviktig seger mot Trelleborg i en riktig målfest.

Det blev ett riktigt målkalas på Södertälje Fotbollsarena när Assyriska tog emot Trelleborg. Gästerna gjorde både 1- och 2-0 tidigt genom Jacob Palander och Zoran Jovanovic. Men bottenlaget Assyriska var allt annat än uppgivet.

Daniel Sliper stod för två mål för hemmalaget i slutet av den första halvleken och såg till att halvtidsställningen var 2-2. Det första målet knorrade Sliper snyggt upp i krysset och det andra ett lågt skott intill stolproten.

Men Assyriska skulle på nytt hamna i underläge, och det såg mycket tungt ut för nästjumbon när Alexander Blomqvist skickade in 3-2 några minuter in i andra.

Men på nytt visade Assyriska upp en mycket stark kämpaanda. Mattias Genc tog vara på en retur till 3-3 i den 49:e minuten. Efter slarvigt försvarsspel kom också 4-3 när Paul Torres gjorde sitt första mål för Assyriska i den 72:a minuten. Amerikanens mål räckte till seger för Assyriska som nu har kontakt uppåt i tabellen. Dock vann även bottenkonkurrenten Ljungskile, så Assyriska är kvar som nästjumbo.

Till Ljungskile och Syrianska skiljer det nu två respektive tre poäng för Assyriska.