Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

SUPERETTAN

TV: Ljung: "Blev inte förvånad"

Nästa

Avbryt
Försök igen

Per-Ola Ljung tar över jobbet som huvudtränare i Helsingborg.

En man med HIF-hjärta tar över Helsingborg.
Per-Ola Ljung hade lite väntat på att frågan skulle komma.
- Jag blev inte förvånad, säger han till Fotbollskanalen.

Det blir alltså ett välkänt ansikte i HIF-kretsar i form av Per-Ola Ljung som ersätter Henrik Larsson som huvudtränare. Ljung presenterades på en presskonferens under söndagen och 49-åringen kommer att flankeras av Christoffer Andersson som blir assisterande tränare.

För Ljung inleds nu ett stort arbete för att lägga alla pusselbitar kring det ”nya HIF” som nästa år spelar i superettan.

- Fantastiskt spännande. Mycket jobb som väntar oss men vi är mogna att ta oss an den uppgiften, säger Ljung till Fotbollskanalen.

- Vi blev kontaktade i veckan och har bestämt oss för att den här resan är något som kommer att passa mig och Christoffer och andra personer i ledningen. Nästa steg blir att i dialog med spelartruppen finna vilka spelare som bär den känslan som vi gör inom oss och tillsammans kunna bygga ett nytt HIF.

Ljung, som tidigare varit assisterande tränare i klubben, förklarar att han hade en eventuell förfrågan på känn. Förhandlingarna blev inte speciellt utdragna och Helsingborgs ordförande Sten-Åke Tjärnlund förklarar att den första kontakten med Ljung togs så sent som i onsdags.

- Jag blev inte förvånad när erbjudandet kom. Vi hade en viss beredskap och nu vill vi köra framåt, säger Ljung till Fotbollskanalen.

Se intervjun med Per-Ola Ljung i klippet.

Publicerad 2016-11-27 kl 18:43

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER