TV: Ljungskile ny serieledare i Superettan

Ljungskile är ny serieledare i Superettan. Efter 5-1-vinsten mot Syrianska - samtidigt som Sundsvall föll mot Sirius - så är man etta i tabellen.

Gif Sundsvall fick en mardrömsstart mot Sirius i söndagens match i superettan i fotboll. I femte minuten passade vänsterbacken Robert Lundström bollen bakåt till målvakten Tommy Naurin utan att se sig för.

Naurin var nämligen på väg ut för att hämta bollen men nådde den inte och fick se den rulla långsamt i mål. I 40:e minuten ökade Sirius på till 2-0 genom Stefan Silva. Hemmalaget reducerade, men matchen slutade 1-2 och innebar "Giffarnas" första hemmaförlust för säsongen.

Samtidigt vann Ljungskile hemma mot Syrianska med 5-1 och gick förbi Gif Sundsvall upp på första plats. Båda lagen har 25 poäng, men Ljungskile har fem mål tillgodo på tvåan. Hammarby är trea på den allsvenska kvalplatsen på 23 poäng.

Publicerad 2014-06-22 kl 18:16