TV: Lundin hjälte för Brage - sänkte Öster med drömmål

Avbryt
Försök igen

Se höjdpunkterna i spelaren ovan.

När svenska medier fick tippa hur årets säsong av superettan ska sluta hamnade Östers IF tvåa bakom Halmstads BK i tipset. IK Brage hamnade i sin tur först på en tolfteplats i tipset, som presenterades på seriens upptaktsträff.

Såväl Öster som Brage kom till dagens match lagen mellan med en seger från premiäromgången. Öster besegrade Landskrona med 3-1 på bortaplan och Brage betvingade Örebro SK med 3-0 hemma.

På Visma Arena i Växjö var det gästerna som tog ledningen efter en halvtimme när Christopher Redenstrand satte dit 0-1 i straffområdet. Adam Bergmark Wiberg, på lån från Djurgården, kvitterade dock till 1-1 för Öster efter ett motlägg i början på andra halvlek.

Några minuter senare var det dags för matchens stora behållning. Brage-spelaren Anton Lundin fick bollen en bit in på Östers planhalva och testade lyckan med ett långskott som seglade hela vägen förbi Mattias Nilsson och in i hemmamålet.

En riktig drömträff som dessutom säkrade tre poäng till Brage efter att gästerna lyckats hålla undan och vinna matchen. Borlänge-laget står därmed på maximala sex poäng efter två omgångar.

Publicerad 2022-04-10 kl 15:24