TV: Missräkning för HIF i toppstriden - Gais tog viktiga poäng

Mängder av brända chanser och ett bortdömt mål - Helsingborg missade möjligheten att göra ett ryck i kampen om platserna till allsvenskan.
I stället tog Gais viktiga poäng i jakten på ett nytt kontrakt.

Se höjdpunkterna från matchen här.

GAIS - IF Brommapojkarna
GAIS
IF Brommapojkarna
STREAMA PÅ SÖNDAG

Det var toppen mot botten när tabelltrean Helsingborgs IF tog emot Gais på Olympia under tisdagskvällen. HIF var på jakt efter en seger för att sätta press på Sundsvall, som för tillfället har en av direktplatserna till allsvenskan. Gais däremot jagade poäng för att minska avståndet upp till säker mark i tabellen.

Men att det var toppen mot botten syntes inte under första halvlek. Gais var det klart bättre laget redan från start och hade ett stort spelövertag. Göteborgsklubben fick även en tidig ledning, detta efter att en hörna skarvats mot den bortre stolpen där nyförvärvet Simon Alexandersson höll sig framme och tryckte in 0-1.

Gästernas ledning stod sig in till halvtidsvilan, men efter paus jämnades matchbilden ut en aning. Helsingborg jobbade sig in i matchen och skapade flera farliga chanser att kvittera. Med drygt 15 minuter kvar fick Anthony van den Hurk bollen framför fötterna, fri i straffområdet - men HIF-forwarden fick inte till avslutet från det öppna läget.

På övertid fick van den Hurk ytterligare ett bra kvitteringsläge, men Mathias Karlsson i Gais-målet storspelade och stod för en kvalificerad räddning. Bara minuter senare hade van den Hurk en boll i mål, det dömdes dock bort för offside.

Gais höll undan och besegrade Helsingborg med 1-0 på Olympia. Trepoängaren gör att Gais nu endast har en poäng upp till säker mark. För HIF innebär förlsuten att laget har fem poäng upp till Sundsvall på andraplatsen med fyra omgångar kvar att spela, samtidigt som både Trelleborg och Landskrona skuggar bakom i tabellen.

Årets fotbollsdeal!

Fotbollskanalen presenterar ett oslagbart erbjudande för dig som älskar fotboll. Nu kan du njuta av fotboll från några av världens bästa ligor och turneringar till ett extra bra pris på TV4 Play.

Streama alla matcher från UEFA Champions League, EM, Svenska Cupen, Allsvenskan & Superettan från discovery+, La Liga, Serie A och mycket mer för endast 299 kr/mån i 6 månader (ordinarie pris 399 kr/mån). Klicka här och använd koden PSSCFK.

I paketet TV4 Play+ Sport ingår även filmer, serier och underhållning för att förgylla dina dagar mellan matcherna.