TV: Mjällby vann i kvalet - men blir en rysare

David Löfquist slog till med en drömfrispark och gav Mjällby övertaget i kvalet. Men det var med dubbla känslor som han lämnade Strandvallen. William Atashkadeh gav Öis hopp med en reducering och Löfquist blev själv utvisad och missar därmed returen på Gamla Ullevi.

Se höjdpunkterna i spelaren ovan.

Örgryte inledde den första kvalmatchen med mycket boll, men släppte snabbt över initiativet till hemmalaget. Mjällby var hett framåt och det dröjde inte länge förrän laget fick fira för första gången för kvällen. I den 19:e minuten tog Joel Enarsson vara på en långboll, rundade Stojan Lukic i Öis-målet och rullade in bollen i mål till 1-0.

David Löfquist var tolv minuter senare inte sämre än sin lagkamrat. Han förvaltade en frispark på bästa sätt genom att skruva den över muren och rakt upp i krysset. Mjällby verkade där och då gå mot en säker seger, då laget strax innan halvtid hade ett jätteläge att göra 3-0, när Granit Stagova brände ett friläge.

Men i andra halvlek ordnade William Atashkadeh goda förutsättningar för sitt lag inför returen. Han dök upp på en retur efter en frispark och skickade in reduceringen till 1-2.

Det var också just Atashkadeh som fick Löfquist utvisad, när mittfältaren fyra minuter senare sparkade ner honom och drog på sig ett rött kort. Det förändrade matchbilden och gav Örgryte ett rejält övertag mot mål.

Örgryte jagade länge en kvittering, men var lite för trubbigt framför mål. Mjällby vann till slut matchen och har ett knappt övertag inför lördagens retur på Gamla Ullevi.

Lagens startelvor:

Mjällby: Johansson - Nilsson, Mbye, Norén, Sverrisson - Halvadzic, Löfquist, Gustavsson, Stagova - Enarsson, Emeh.

Örgryte: Lukic - Paulson, Björck, Hammar, Ericsson - Skogh, Carlsen, Bozic, Sliper - Atashkadeh, Elmander.

Publicerad 2017-11-08 kl 20:55