TV: Möllers kanonträff räckte - Varberg tog blytung seger i bottenstriden

Varbergs Bois hade inte vunnit på en månad inför matchen mot Degerfors.
Den dystra sviten är nu bruten tack vare Sebastian Möller.

Varbergs Bois kämpar för överlevnad i superettan. Klubben låg inför matchen mot Degerfors på en kvalplats nedåt, men nu är Bois på säker mark igen.

Redan i den sjätte minuten gjorde högerbacken Sebastian Möller matchens enda mål. Bois-spelaren fick bollen vid mittplan, drev framåt i banan och avslutade. Möller fick en riktig kanonträff och Dario Miskic i Degerforsmålet gjorde allt som stod i sin makt för att rädda, men han kunde inte nå bollen.

Därefter var Degerfors nära på att reducera och kvittera genom Viktor Götesson, men då kunde Matt Pyzdrowski parera.

Ställningen var 0-1 till Varberg i halvtid. I den andra halvleken försökte Degerfors trycka på och försöka få dit en boll bakom Pyzdrowzki. Men Degerfors försök att göra mål lyckades inte och Varberg höll undan och vann.

Därmed har nu Varbergs Bois 26 poäng och ligger på en delad elfteplats med Jönköpings Södra. Men Bois är i alla högsta grad fortfarande en del av bottenstriden. Bara en poäng skiljer från kvalplats. Degerfors har skrapat ihop 47 poäng och ligger på sjätteplats.

Publicerad 2018-09-29 kl 21:11