TV: Ny motgång för Varberg - tappade poäng hemma mot Öster

Att spela 0-0 mot ett av superettans krislag är långt ifrån vad Varberg behövde i toppstriden.
Resultatet var däremot positivt för Öster som krigar i botten för överlevnad.

I spelaren visas höjdpunkterna från matchen.

Efter att ha tappat ordentligt med mark i superettans toppstrid under sommaren fick Varberg bara oavgjort hemma mot Öster. Det innebär att Jönköpings Södra kan gå om hallänningarna som i nuläget återfinns på en andraplats.

Matchinledningen mellan lagen var både rätt anonym och chansfattig. Men då visade skyttekungen Astrit Seljmani varför han är just den målspruta han är. Efter lite jonglerande med bollen vända han runt en bortaförsvarare och avlossade ett farligt skott som dock räddades skickligt av Öster-keepern. Därefter fortsatte hemmalaget att trycka på mot gästernas mål men det var inte alls i någon överlägsen stil utan Öster stack upp ofta men liksom hos hemmalaget saknades precisionen i den sista tredjedelen. Således förblev den första halvleken mellan Varberg och Öster på Påskbergsvallen alltjämt mållös.

Man förde spelet, avancerade framåt och kretsade kring offensivt straffområde, och sen? Ingenting. Att ha ett spelövertag men sedan inte lyckas förvalta det förstår man kan kännas frustrerande. Och det var precis så det upplevdes, att Varberg-spelarna kände när det inte riktigt ville sig heller i den andra halvleken. Jämfört med de första 45 minuterna var hemmalagets spelövertag betydligt tydligare men topplaget hade fortsatt svårt att komma till några högkaratiga målchanser. Det gjorde att även den andra halvleken slutade mållöst och det blev delad pott i kvällens enda superettan-möte.

Härnäst väntar Norrby på Borås Arena för Varberg i den 23:e superettan-omgången medan Öster vänder hem när man ställs mot Andreas Brännströms Jönköpings Södra.