TV: Nyförvärven bakom Örgrytes premiärseger

Örgryte vann premiären i superettan – och det var nyförvärven som låg bakom segern.
David Engström nickade in 1-0 och Alibek Aliev avslutade målskyttet för göteborgarna.

Örgryte reste ikväll söderut längs västkusten för att inleda säsongen mot Varberg. I Öis startelva fanns hela sex tävlingsdebuterande spelare och tre av dem, David Engström, Diego Montiel och Alibek Aliev låg bakom Göteborgslaget 2-0 seger.

Efter dryga kvarten skapades matchens två första målchanser. Först fick Varberg ett friläge, men Stojan Lukic i bortamålet räddade Gabriel Altemark-Vanneryrs friläge. Strax därefter stack Örgryte upp och dröjde sig kvar efter en hörna. Efter ett inlägg från högerkanten fick nyförvärvet från Häcken, David Engström, chansen men hans nick smet över.

I matchens 24:e minut fick Engström dock sin revansch. Efter en frispark från Diego Montiel nådde mittbacken högst och placerade in 1-0 för bortalaget. Strax efter Öis ledningsmål visades dessutom hemmalagets Eddie Tran ut. Efter en våldsam satsning på mittplan fick yttermittfältaren syna det röda kortet.

I andra halvlek utökade sedan nyförvärvet från Gais, Alibek Aliev, Örgrytes ledning till 2-0. Efter att Diego Montiel återigen svarat för assisten, hade Aliev öppet mål och gjorde inget misstag.

I nästa omgång tar Örgryte emot IK Frej hemma på Gamla Ullevi.

Varbergs startelva: Pyzdrowski - Bergman, Stanisic, Lindner, Zackrisson - Skoglund, Netanay, Ejupi, Tran - Altemark-Vanneryr, Beqaj

Örgrytes startelva: Lukic - Lans, Engström, Ervik - Ericsson, Montiel, Lindström, Tähti - Sliper, Aliev, Nilsson