TV: Nykomlingen nära skräll - sen kvittering för HIF

Helsingborg gick mot säsongens andra förlust.
Då klev Mattias Almeida fram och gjorde sitt första a-lagsmål för HIF.

Se höjdpunkter från matchen i spelaren.

Brage har inlett årets säsong i superettan bra och är hittills obesegrade. Helsingborg, som är en av favoriterna att ta klivet upp till allsvenskan, åkte på en tung förlust senast när AFC Eskilstuna vann på Olympia med 2-0.

I dagens match tog hemmalaget ledningen tidig. Efter en hörna från Robbin Sellin höll sig yttermittfältaren Anton Lundin framme och gav Borlängelaget ledningen. Målet var hans andra för säsongen.

I andra halvlek kunde bortalaget komma igen. Efter 76 minuter kvitterade Skånelaget genom Mattias Almeida - hans första a-lagsmål för Helsingborg. Efter ett långinkast hamnade bollen fram Almeida som tryckte dit kvitteringen med ett skott strax utanför straffområdet.

I nästa omgång tar Helsingborg emot Gais på hemmaplan medan Brage, som alltså inte har förlorat under årets säsong, möter Jönköpings Södra på bortaplan.