Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SUPERETTAN

TV: Oavgjort i derbyt mellan Gais och Öis efter kaosslut: "Trodde det var ett skämt"

Foto: C More

Nästa

Avbryt
Försök igen

GÖTEBORG. Matchhjälte i ett par sekunder.
Sedan dömdes Alibek Alievs mål bort och derbyt mellan Gais och Örgryte slutade 1-1.
- Jag trodde att det var ett skämt först. Jag fattade ingenting, säger en upprörd Aliev.

10 212 åskådare på läktarna, sjungande klackar, mäktiga tifon.

Gais mot Örgryte. Nian mot tian. Ett derby, ett rivalmöte, ett sjöslag.

Och visst blev det intensivt. Allra mest i slutet.

Efter att Simon Silverholt läckert hade lobbat in 1-0 i första halvlek och Hakeem Araba, inbytt istället för en skadad Johan Elmander, kvitterat från straffpunkten i den andra såg Alibek Aliev ut att avgöra matchen med bara minuter kvar.

Anfallaren löpte i djupet på en snabb frispark och bombade in bollen i nät. Han firade med att rycka av sig tröjan och springa ut mot bänken.

Glädjen blev dock kortvarig. Domaren Jim Petersson dömde bort målet eftersom han, tillsammans med sitt team, ansåg att bollen inte låg still när frisparken slogs.

Beslutet rörde upp starka känslor hos Gais-supportrarna och det kastades in mängder av föremål från läktarhåll.

Tränaren Bosko Orovic var dock lugn:

- Bollen hade precis slutat rulla, men om man tittar på reprisen så var domslutet rätt. Ska man följa regelboken så var det korrekt, konstaterade han efter slutsignalen.

Då hade resultatet fastställts till 1-1.

Örgrytes Johan Elmander var också inne på Orovics linje.

- Det var solklart, den rullade. Ingen diskussion. Sedan förstår jag såklart att det är mycket frustration ifrån fans och deras ledare och spelare, säger han.

Alibek Aliev? Han höll inte med någon av dem.

- I mina ögon ser jag att bollen är stilla. Jag och "Dani" (Daniel Bennassar Nilsson) fick ögonkontakt, han lyfte bollen i djupet och jag smällde dit den. I mitt huvud var det bara mål. Sedan skulle den där jävla fjärdedomaren komma in och säga att bollen rullade... I mina ögon rullade den inte, men jag har inte riktigt sätt reprisen än, säger han.

Hur var känslorna när du såg att domaren viftade bort målet?
- Helt tom. Jag trodde det var ett skämt först. Jag fattade ingenting.

Han fortsätter:

- Sedan tycker jag att de fick en straff som inte var straff, det var ett skämt. Domarna nuförtiden, jag vet inte vad som här hänt med dem. Vi har haft tre, fyra matcher nu när domarna har varit i centrum och dömt straffar när det inte varit straffar. Man blir jävligt trött på det. Jag hoppas det var sista gången.

Mer om straffen:

- Han (Carl Nyström) tog bollen. Alla såg det. Sedan kommer han in i honom, men det spelar ingen roll, han var fortfarande först på bollen. Det var inte straff någonstans.

Vad sa domaren?
- Jag vet inte. Jag frågade inte ens, det gick inte prata med honom. Jag tror han vet själv att han gjorde fel.

Sist av alla lämnade Jim Petersson Gamla Ullevi och traskade ut i måndagsnatten. Han sa:

- Granit (Maqedonci, fjärdedomare) fick inte fram budskapet att bollen rullade till mig för headsettet fungerade inte i det stöket. Och sedan precis när han skjuter säger han "Bollen rullar!". Då får jag blåsa av. Sedan drar han av sig tröjan, men det sket jag i i dag. Man får ha känsla.

Du såg inte att bollen rullade?
- Nej, jag låg på rulle för att vara med på kontringen. Det var Granit som direkt uppfattade att bollen rullade. Han är trygg i sitt beslut, sedan är det olyckligt att informationen inte gick bra. 

Ni får byta ut tekniken.
- Ja, tyvärr har vi ett headset som inte klarar den här typen av matcher. Den slocknar fram och tillbaka. Bitvis hör vi inte varandra, då är man utelämnad. Men nu är vi där vi är. Och bra uttalande av Gais tränare också. Det tycker jag är fantastiskt.

Och straffen?
- Det fanns inget att tveka på. Visst, han tar lite boll, men det är vårdslöst spel. Det är nästan varning på den.

1-1-resultatet innebär att fem raka derbyn mellan Gais och Örgryte har slutat oavgjort. I tabellen är Gais fortfarande en poäng före rivalerna.

- Jag tycker att vi borde ha vunnit, konstaterar Aliev.

Lagens startelvor:

Gais (4-4-2): Mehic - Westermark, Nyström, Janevski, Wängberg - Silverholt (C. Wede, 51'), A. Wede, Bennassar Nilsson, Djuric (Mijaljevic, 62') - Sinclair, Aliev.

Örgryte (4-4-2): Lukic - Ervik, Hammar, Sahlin, Ericsson - Paulson, Carlsén, Östling, Sliper - Skoglund (Mutumba, 68'), Elmander (Araba, 28').

Publicerad 2017-09-04 kl 20:58
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons