TV: Oavgjort i toppmöte i superettan - Östers fina svit sprack

Då fick båda lagen varsin straff, och allt slutade i ett kryss.

Se höjdpunkterna från matchen i spelaren.

Både Akropolis och Öster var tre poäng bakom Jönköpings Södra på kvalplatsen upp till allsvenskan inför fredagens möte på Grimsta IP. Men inget av lagen tog chansen att på allvar sätta press på J-Södra.

Matchen slutade 2-2, efter att Öster hämtat upp ett 2-0-underläge.

Nykomlingen Akropolis tog ledningen i den 26:e minuten. Domaren Magnus Lindgren dömde straff, efter att forwarden Nikola Vasic fallit efter att ha fått en touch i ryggen av Stefan Karlsson. I Öster-lägret visade man stor ilska över domslutet och tränaren Denis Velic blev varnad. Nämnde Vasic dunkade själv upp straffen i ena krysset.

2-0 kom i den 36:e minuten. Östers högerback Stefan Karlsson slog en boll rakt in i plan som Akropolis kunde snappa upp. Anfallet ledde fram till ett självmål av Filip Örnblom.

På tilläggstid i den första halvleken recucerade Öster till 2-1. Marc Rochester Sörensens inspel i boxen stöttes in i eget mål av Mauricio Albornoz.

Med en kvart kvar att spela fälldes Öster-forwarden Nicolas Mortensen i straffområdet, och då tilldelades gästerna en straff. Den förvaltade Petar Petrovic till 2-2.

Akropolis startelva: Samuel Brolin - Cesar Weilid, Marcus Haglind Sangré, Mauricio Albornoz, Oscar Pehrsson, Martin Falkeborn - Pontus Åsbrink, Christian Rubio Sivodedov, Jens Jakobsson, Mattias Bouvin - Nikola Vasic

Östers startelva: Damir Mehic - Stefan Karlsson, Filip Örnblom, Månz Berg, Oliver Silverholt - Mattias Pavic, Marc Rochester Sörensen, Jonathan Drott, Petar Petrovic - Nicolas Mortensen, Simon Alexandersson