TV: Örgryte missade chansen att haka på topplagen - föll tungt hemma mot Trelleborg

Istället för att komma närmare lagen i toppen av superettan står Örgryte fortsatt kvar på 36 inspelade poäng.
Öis förorade under lördagen med uddamålet hemma mot Trelleborg.

Se höjdpunkterna från matchen i spelaren.

Göteborgsklubben Örgrytes hemmamatch mot Trelleborg var tänkt att vara en språngbräda till toppen för ÖIS:arna. Men så blev det inte riktigt.

Hemmalaget lyckades inte få till sitt spel i första halvlek och det ledde till att TFF kunde spräcka nollan och sedan även vinna matchen med uddamålet på Gamla Ullevi.

Efter den aningen märkliga, och extremt svängiga, förlusten borta på Stadsparksvallen var det dags för Örgryte att hitta tillbaka till vinnarspåret. Och Göteborgsklubben gav sig chansen direkt från start att inkassera tre viktiga poäng. Hård press både offensivt och defensivt i inledningen av mötet mot Trelleborg gjorde att man tog tag i taktpinnen. Det lovande trycket i början av matchen stannade dock av helt – och istället för hemmaspelarna var det TFF som gick till pausvilan i ledning. Det var den nye ghananen Abdul Fatawu Safiu som skickade in 0-1 framför ÖIS-klacken i den 35:e minuten efter ett fint placerat avslut.

Med anledning av den stora scenförändringen, där Örgrytes spel skiftade från bländande till förvirrat, hördes en hel del burop från hemmapubliken när spelarna klev in i Gamla Ullevis katakomber.

Som det ofta blir när det favorittippade laget i en match inte lever upp till förväntningarna i den första halvleken kom Örgryte ut till den andra akten med större vilja och kämparglöd. Och visst ledde det i sin tur till tydligare press och betydligt fler bollvinster, men det var först efter 70 minuter som Öis verkligen kom igång. Ailton Almeida hade en kavalkad av chanser när Trelleborgsförsvarare rensade vid mållinjen och IFK Göteborg-lånet Amin Affane var nära på frispark. Men det blev ingen kvittering utan gästerna kunde ta tre överraskande poäng när slutsiffrorna skrevs till 0-1.

Först den 25:e september spelar Trelleborg härnäst när man tar emot Mjällby på Vångavallen. Örgryte möter även de ett topplag då man ställs mot trean IK Brage, återigen på hemmaplan.