POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
SUPERETTAN

TV: Öster hyllas för krafttaget mot filmningar: "Alla borde ta efter"

Foto: Bildbyrån

Nästa

Avbryt
Försök igen

UPPLANDS VÄSBY. Öster vill bestraffa filmare och kan tänka sig att stänga av sina egna spelare.
Klubbens A-lagstränare Thomas Askebrand är kluven i frågan, men under superettans upptaktsträff gav besökarna Växjö-klubben rätt i sin satsning.

I Östers nya uppförandekod slår klubben fast att man framöver kommer att ta ett krafttag mot filmningar. Man tänker bestraffa sina egna spelare om de filmar och de uppmanar även sina spelare att berätta för domaren om han lurats att ta ett felaktigt beslut.

Öster ser det som ett alternativ att stänga av spelare som filmar. Tränaren för A-laget, Thomas Askebrand, är kluven i frågan.

- Det är ett gott syfte, men en svår fråga. Det kanske inte är lilla Öster som ska komma med det här, det kanske borde komma högre upp, säger Askebrand.

Från Uefa och Fifa menar du?
- Ja, typ.

På måndagens upptaktsträff inför superettan 2017 sa Askebrand bland annat att han "klart som fan" vill ha en tveksam straff i ett slutskede av en match, för att plocka upp ett exempel på en situation som kan dyka upp framöver.

Spelare, tränare, ledare, journalister och de andra inbjudna gästerna på upptaktsträffen fick rösta om Öster gör rätt som tar det här krafttaget mot filmningar. Då svarade 62,5 procent av de som röstade att "alla borde göra som Öster", medan 32,5 procent svarade: "Nja, det är lätt att det blir en osäkerhet i truppen". Fem procent tycker att Öster inte borde göra som de gör.

Se Östers framträdande på scenen under upptaktsträffen i spelaren ovan.

Publicerad 2017-03-27 kl 13:02
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå