TV: Öster klarade av kvalet - spelar Superettan efter rysaravslutning mot Qviding

Öster klarade av pressen och får spela i Superettan även nästa säsong efter 2-1 hemma mot Qviding.

Öster kommer att spela fotboll i superettan även nästa säsong. Växjöklubben hade en 2—0-seger från bortamötet mot Qviding att gå på och vann hemmareturen med 2—1, vilket innebär fortsatt spel i näst högsta serien.

Anton Holmberg gav Qviding ledningen i mitten av andra halvlek och Göteborgslaget hade bud på ännu ett mål. Men Öster vände med en kvittering av Daniel Petersson i 88:e minuten och ett mål av Matteo Blomqvist-Zampi på tilläggstid.