TV: Öster knäckte Dalkurd efter tidig utvisning

Öster tog ledningen mot Dalkurd efter bara två minuter.
Sedan hämtade sig aldrig Dalkurd, som dessutom synade ett rött kort i första halvlek.
Matchen slutade 3-0.
- En dålig start och ett rött kort på det, säger Dalkurds Filip Örnblom till Discovery+.

1:38

Avbryt
Försök igen

Se höjdpunkterna i Dalkurd-Öster ovan. Bilder från Discovery+.

Inför måndagens match mellan Dalkurd och Öster i superettan var Öster favoriter - åtminstone sett till tabellen. Och Öster tog en tidig ledning i Uppsala. Redan efter två minuter var Adam Bergmark Wiberg framme och när han satte dit 1-0 för gästerna. Målet kom efter en annorlunda hörnvariant som visade sig ge utdelning.

- Det är billigt. Fasta situationer är bra målchanser, säger Dalkurds Filip Örnblom till Discovery+.

Det skulle inte bli lätt för Dalkurd. I minut 40 åkte Fabio Dixon på ett rött kort efter en hård satsning mot Östers Vladimir Rodic som blev liggande.

- Det är segt. Vi har pratat lite tidigare om att prestationen har varit okej men att vi har blivit hårt straffade. Matchen i dag är inte riktigt så. En dålig start och sedan ett rött kort på det, säger Örnblom till Discovery+.

Rodic kunde spela vidare men hemmalaget hämtade sig aldrig. Östers 1-0-ledning stod sig halvleken ut.

Andra halvlek fortsatte vara utmanande för Dalkurd när Öster gjorde både 2-0 och 3-0 genom John Stenberg och Ahmed Bonnah. Matchen slutade 3-0 där två av målen gjordes på hörna.

- Vi har gnuggat en del fasta situationer mellan matcherna, det gav resultat. Det är viktigt för oss eftersom vi skapar en del hörnor, säger målskytten John Stenberg till Discovery+.

Samtidigt pågick ytterligare en match i superettan. Det blev ett händelselöst 0-0-möte mellan bottenlaget Landskrona och tabellnian Norrby.

Publicerad 2022-05-02 kl 22:30