TV: Öster slog Bajen på Söderstadion

Freddy Söderberg lämnade sin gamla hemmaarena mållös. Men Öster vann ändå med 2—0 mot Hammarby.

- Fantastiskt skönt, sade målskytten Alexander Henningsson.

Högeryttern Henningsson petade in 1—0 efter bara fyra minuter på Denis Velics hörna. Hammarby fick alltså uppförsbacke direkt mot serieledaren.

- Jag står där på hörnan. Det är lite flipperspel i straffområdet och jag klipper till direkt, sade Henningsson om sitt mål.

Öster fortsatte att trumma på med ett snabbt passningsspel och tätt försvarsspel de gånger Hammarby anföll. Och den ovan nämnda uppförsbacken blev brantare för Hammarby.

Trettonde segern
Denis Velic nickade in 2—0 till gästerna på en frispark från Patrik Bojent efter en halvtimmes spel.

Andra halvlek präglades av en hel del avblåsningar och totalt delades åtta varningar ut i matchen.

Velics och Henningssons fullträffar från första halvlek visade sig räcka för att Öster som, trots att Hammarby började styra spelet bättre i andra halvlek, tog sin tionde raka seger, trettonde totalt och är fortsatt obesegrade.

För Hammarbys del var detta tredje raka förlusten och laget har inte vunnit på Söderstadion de senaste fem matcherna.

- Trots att vi förlorar fortsätter killarna att kämpa hela matchen, jag är väldigt stolt över dem, sade Hammarbys tränare Gregg Berhalter.

Öster och BP rycker
- Det är ingen höjdare. Vi ska vara starka här, vi började säsongen bra men får inte till det riktigt, sade Hammarbys målvakt Johannes Hopf.

Hammarby är fyra i tabellen, men har 19 poäng upp till Öster och 9 till tvåan Brommapojkarna som på söndagen vann med 1—0 borta mot tabelljumbon Värnamo. Umeå som ligger näst sist lyckades ta poäng borta mot Assyriska, 1—1, och Brage hämtade upp underläge 0—2 till oavgjort 2—2 mot Varberg efter kvittering i den 86:e minuten.

Publicerad 2012-06-24 kl 20:09