TV: Öster tillbaka i superettan - se stora firandet

Efter två år i division 1 är Östers IF tillbaka i superettan.
Under lördagen vann man mot Prespa Birlik med 1-0 och säkrade avancemanget.

Klassiska klubben Östers IF, med fyra SM-guld i pokalskåpet, är tillbaka i svensk elitfotboll. Under lördagen säkrade man spel i superettan 2017, efter seger mot Prespa Birlik i näst sista omgången av division 1 södra.

Karl-Johan Lindblad gav Öster ledningen i matchen på straff på tilläggstid i den första halvleken, efter att en Prespa-spelare tagit bollen med handen.

Öster höll i den andra halvleken undan och vann matchen med 1-0, inför 5140 åskådare på Myresjöhus Arena i Växjö.

Så sent som 2013 spelade Öster i allsvenskan, men då åkte man ur och året efter åkte man även ur superettan. De senaste två säsongerna har man huserat i division 1 södra.

- Jag känner att det hade varit riktigt skönt för hjärtat att kunna återställa lite, i och med att man var med och körde ur Öster också. Det är den känslan man har, att man vill återställa lite av det som var, sa Östers kapten Mario Vasilj till Fotbollskanalen inför lördagens match.

Se när Öster firade avancemanget efter slutsignal i spelaren ovan.

Publicerad 2016-10-29 kl 18:57