TV: Öster tog nödvändig seger - kvalplatsen inte avgjord

Öster har inte gett upp hoppet om allsvenskt kval.
På söndagen hemmabesegrades AFC Eskilstuna med 2-1.

Se höjdpunkterna i spelaren.

Det återstår tre omgångar att spela i superettan. Degerfors och Halmstad ligger oerhört bra till för att ta direktplatserna upp – samtidigt som Jönköpings Södra har ett klart grepp om kvalplatsen.

Men på söndagen gjorde i alla Öster sitt för att hålla liv i drömmen om en allsvensk kvalplats. Hemma mot AFC Eskisltuna blev det nämligen tre poäng efter slutresultatet 2-1. Simon Alexandersson inledde målskyttet redan efter tio minuters spel. Jesper Manns kvitterade dock omgående och i halvtid var läget oavgjort.

Men på straff, fem minuter in på den andra halvleken, kom det som skulle visa sig bli segermålet. Filip Örnblom stegade fram från elva meter och skickade in 2-1 på straff.

Öster är fyra poäng efter J-Södra som alltså just nu har kvalplatsen.