TV: Östers tuffa hemmatrend efter nytt kryss - noll vinster och ett mål på fyra matcher

Ett mål och noll vinster på fyra hemmamatcher.
Det är Östers facit efter kryss i dag mot Västerås.

Östers IF har fått en tuff inledning på den här säsongen, men kom än dock in med gott mod till söndagseftermiddagens hemmamöte med Västerås SK efter seger mot Halmstads BK senast med 1-0 på Örjans vall i superettan. Då blev det åter ett steg åt fel håll för Smålandsgänget som fortsatte på en dyster trend på hemmaplan.

Detta trots att det under stora delar av matchen såg bra ut. Öster tog tidigt kommandot och tryckte på famför för att ledningsmål. Mattias Pavic var i början av matchen högst delaktig offensivt och fick tidigt två bra lägen för ett ledningsmål, men var inte effektiv framför mål. Västerås hade i sin tur inte särskilt mycket framåt och första halvlek slutade mållös.

I andra halvlek fortsatte Öster att trycka på mot mål. Smålandsgänget matade avslut mot Anton Fagerström i VSK-målet, men utan att få utdelning och matchen slutade 0-0.

Det innebär att Öster, efter fyra hemmamatcher, ännu inte vunnit på hemmaplan och endast gjort ett mål på Myresjöhus Arena. Öster är tolva i serietabellen, medan Västerås är placerat på sjundeplats i superettan.