TV: Östersund tog klar seger i Norrlandsderbyt - Sundsvall med första förlusten

Östersunds FK bortaslog Gif Sundsvall i tisdagens Norrlandsderby.
Slutsiffrorna skrevs till hela 3-0 och Giffarna åkte därmed på säsongens första förlust.
För Östersunds del var det i sin tur säsongens första tre poängare.

Se höjdpunkterna från Norrlandsderbyt i spelaren ovan.

I söndags var det derby i allsvenskan mellan AIK och Hammarby IF. Under tisdagen var det dags för derby i superettan när Norrlandslagen Gif Sundsvall och Östersunds FK ställdes mot varandra på NP3 Arena i Sundsvall.

Efter en halvlek där båda lagen haft sina lägen att ta ledningen öppnade gästande ÖFK målskyttet med 30 minuter spelat på matchklockan. Mansour Sinyan drev upp bollen från egen planhalva till utkanten på Sundsvalls straffområde, där han sedan slog en öppnande passning till Jakob Johnsson på högerkanten. Den sistnämnde levererade ett inlägg mot den bortre stolpen där Malcolm Stolt dök upp och nickade in 1-0 till gästerna.

Sju minuter senare var Sundsvall nära att ge en snabb replik. På en frispark från långt ut dundrade Erik Andersson en projektil i utsidan av stolpen vid det främre krysset. Men därefter gick bollen ut till inspark.

I den 42:a minuten var hemmalaget återigen nära en kvittering. Ett inspel från vänsterkanten hittade Pontus Engblom tämligen omarkerad vid straffpunkten som fick avsluta. Men den rutinerade målskyttet prickade inte mål utan fick se sitt avslut smita tätt utanför.

Istället skulle Östersund även göra nästa mål. På en hörna i den 67:e minuten hittade Brandons hörna pannan på Myroslav Mazur som nickade in gästernas andra mål till 2-0.

Sebastian Karlsson Grach fastställde sedan slutresultatet 3-0 på tilläggstid i den andra halvleken. Ziad Ghanoum bröt in från högerkanten och passade förbi Sixten Molin i Sundsvallsmålet, där Karlsson Grach kunde peta in 3-0.

Resultat innebär Östersunds första seger för säsongen och Sundsvalls första förlust.

Sundsvall: Molin - Lundström, Blomqvist, Stenshagen, Lindkvist - Andersson, Pichkah, Nåvik - Simba, Hallenius, Engblom.

Östersund: Keita - Weilid, Rask, Mazur, Adjoumani - Brendon, Sinyan - Johnsson, Kroon, Amatkarijo - Stolt.

-
-
Publicerad 2023-04-18 kl 22:41

Årets fotbollsdeal!

Fotbollskanalen presenterar ett oslagbart erbjudande för dig som älskar fotboll. Nu kan du njuta av fotboll från några av världens bästa ligor och turneringar till ett extra bra pris på TV4 Play.

Streama alla matcher från UEFA Champions League, EM, Svenska Cupen, Allsvenskan & Superettan från discovery+, La Liga, Serie A och mycket mer för endast 299 kr/mån i 6 månader (ordinarie pris 399 kr/mån). Klicka här och använd koden PSSCFK.

I paketet TV4 Play+ Sport ingår även filmer, serier och underhållning för att förgylla dina dagar mellan matcherna.