POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
SUPERETTAN

TV: Se Syrianskas fiasko - krossade på hemmaplan av Sirius

Foto: TV4

Nästa

Avbryt
Försök igen

Syrianska åkte ur allsvenskan med dunder och brak, och sedan dess har problemen avlöst varandra.

På söndagen kom nästa smäll: Södertäljelaget blev krossat med 5-1 av nykomlingen Sirius i superettans premiär.

– Det är skittufft, säger assisterande tränaren Sharbel Touma till Fotbollskanalen.

Hösten var jobbig för Syrianska som skakades av ekonomiska problem och avhopp i både styrelsen och den sportsliga ledningen. Vintern blev ännu värre. Två nya tränare klev av sina jobb. Först Carlos Cabral och sedan Stefan Fredriksson. Den sistnämnde lämnade sin post på samma dag som superettan höll upptaktsträff. Till dagens match var en nygammal tränare på plats: Zvezdan Milosevic, som hjälpte klubben hänga kvar i allsvenskan 2012.

Att problemen följt med ut på planen är kanske ingen skräll, och oron visade sig med full kraft i hemmapremiären mot Sirius på söndagen. Nykomlingen från division 1 kopplade greppet direkt och efter att Rabi Elia blivit utvisad efter en halvtimme kom baklängesmålen i en strid ström. Med kvarten kvar stod det 0-5 och även om Yussuf Saleh satte ett tröstmål till 1-5 med några minuter kvar var Sirius helt överlägset i Södertälje.

Sharbel Touma, skadad mittfältsbriljant och nybliven assisterande tränare, menar att en tidig skada och utvisningen var helt avgörande.'

– Det hände mycket kan man säga. Det var några grejer som förändrade matchbilden radikalt. I dagens läge med tunn trupp och skador var det jobbigt att möblera om, säger han till Fotbollskanalen.

Hur kändes det att stå på sidlinjen och se den här smällen?

– Det är skittufft, speciellt som matchbilden var idag. Det är aldrig kul att stå på sidlinjen när man inte kan påverka. Men vi får försöka göra det bästa av det nu.

Hur är känslan i laget?

– Känslan är att försäsongen har varit tuff. Vi har haft knappt med folk och inte kunnat tränat tillräckligt. Sen fick vi ihop det sista veckan. Tyvärr var inte de tre nyförvärven spelklara än med papper och allt som behövs. Annars är känslan helt okej bland spelarna, faktiskt.

Det är alltså nya tag som gäller för Syrianska, med ett friskt namn på bänken försöker de ändå blicka framåt - och uppåt.

– Jag har jobbat med Stefan till förra veckan, och sen hoppade han av utan att någon varning. Det var en väldig överraskning för oss. Det här var nödvändig lösning. Zvezdan känner klubben sedan tidigare, det ska bli kul. Vi måste se det positiva nu. Det är en helt säsong, det är ingen katastrof. Vi var inte tillräckligt bra i dag av flera anledningar. En del kan man påverka, en del inte.

Publicerad 2014-04-06 kl 18:49
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå