TV: Seger för Landskrona - Bajen ner på kvalplats

0-2: Fredrik Olsson '39
1-2: Martin Andersen '58

Landskrona är inne i ett stim.
På fredagskvällen besegrade Henrik Larssons mannar serieledande Ängelholm, tog ett rejält kliv uppåt i tabellen, skickade ner Hammarby på kvalplats och tätade till toppstriden i superettan på en och samma gång.

2-1-segern betyder att Landskrona nu har fem raka matcher utan förlust, och de tre nya poängen gör att man klättrar från under kvalstrecket till åttonde plats i tabellen.

- Det känns skönt att vi har det flytet, för det tycker jag vi är värda, sade Landskronas tränare Henrik Larsson till TV4 Sport efter matchen.

För visst flyt låg bakom segern.
1-0 kom efter elva minuters spel när hela Ängelholms backlinje missbedömde en långboll mot Patrik Åström och först såg ut att vänta sig en offside-avblåsning, och sedan en avblåsning för att bollen passerat kortlinjen. Men det blev varken eller, och Åström kunde slå ett inlägg till en ren Fredrik Olsson som bara hade att lägga in den i mål.

Olsson blev senare tvåmålsskytt när samme Åström skarvade vidare en felpassning från en Ängelholmsspelare, och gav Bois-anfallaren öppet mål.

Reduceringen kom i andra halvlek på ett snyggt volleyskott av Martin Andersen och Ängelholm var sedan nära att än en gång lyckas göra ett avgörande mål på tilläggstid. Jacob Augustsson petade in en boll efter en hörna i den andra övertidsminuten men gjorde det med handen och i stället för kvittering blev det gult kort för lagkaptenen, och Ängelholm misslyckades att göra ett ryck i tabelltoppen.

Landskrona är uppe på säkrare mark efter segern, men fortfarande är avståndet ner till kvalstrecket bara tre poäng.

- Det finns inga enkla matcher i det här serien, det lärde jag mig redan förra året. Man måste vara ödmjuk inför var match. Jag hoppas att vi kan ta detta med oss och visa samma vilja och vinnarskalle när vi möter Assyriska nästa vecka, sade Henrik Larsson.