TV: Sen kvittering räddade HIF i toppmötet

STOCKHOLM. Underläge och en man mindre. Då klev Johan Persson fram och kvitterade i slutminuten i toppmötet med BP.
- Det var riktigt skönt att vi kvitterade, säger Johan Persson till Fotbollskanalen.

Se höjdpunkter i spelaren ovan.

GAIS - IF Brommapojkarna
GAIS
IF Brommapojkarna
STREAMA PÅ SÖNDAG

Det var en jämn start på Grimsta IP och det märktes att det var en viktig match för båda lagen. Inledelsevis skapade båda lagen bra anfall och det första skottet i matchen kom av Helsingborg i 4:e minuten. Sedan var det BP som tog över mer och mer av matchen. Ett spelskickligt och snabbt BP skapade fina anfallsspel som mynnade ut i matchens första hörna. Där var det BP:s lagkapten Gustav Sandberg Magnusson som nådde högst och nickade in 1-0 i den 13:e minuten.

Efter målet så fick man se ett lekfullt BP som skapade mycket framåt. Helsingborg fick jobba väldigt mycket på att försvara sig under större delen av första halvlek.

Den farligaste chansen för HIF var i den 26:e minuten, då BP:s målvakt Emanuelsson räddade en boll som gav Helsingborg en möjlighet att slå in bollen på retur. 1-0 stod sig till halvtid.

Helsingborg visade ett starkare lag som hade hämtat krafterna inför andra halvlek. Det var tuffa närkamper, hårda dueller och kontringslägen. I den 77:e minuten blev Edwin Gyimah, som tidigare hade ett gult kort, utvisad efter en sen glidtackling. Bara en minut senare så fick Helsingborg ett jätteläge att kvittera, men bollen räddas på mållinjen av BP:s mittback Sandberg Magnusson.

BP dominerade de sista tio minuterna, men det var Helsingborg som skulle få utdelning. En snabb frispark från Helsingborg som Johan Persson kvickt nickade in, i 90:e matchminuten. Matchen slutade 1-1 inför 3047 personer på läktaren.

- Det är klart att det var jobbigt med en utvisning men vi hoppades på att få någon fast situation så vi kunde trycka upp laget. Tillslut så kom den och då satsade vi allt och lyckligtvis så gjorde vi mål, säger Johan Persson.

Med sju omgångar kvar och 21 poäng i potten så tog båda lagen en var sin viktig poäng ikväll för att hänga med i toppen. BP klättrade upp på delad förstaplats tillsammans med Dalkurd på 48 poäng och Helsingborg ligger femma i tabellen med 37 poäng.

- Det är sju omgångar kvar och det är många poäng att spela om. Vi vet om att vi måste börja ta 3 poäng varje match om vi ska ta upp kampen ordentligt. Det får vi börja med nästa match mot Varberg, säger Persson.

Brommapojkarna:  Emanuelsson - Falkmar, Starfelt, Konwea, Qwiberg - Gustafsson, Magnusson, Brandeborn - Söderström, Gyökeres, Kabran

Helsingborg: Hansson - Johansson, Larsson, Gyimah - Landgren, Bojanic, Persson, Eriksson - Timossi Andersson, Abdu, Svensson

Exklusiv tävling: Vinn en Superfotbolls-weekend i London för dig och en vän

-
-
Publicerad 2017-09-12 kl 21:47

Årets fotbollsdeal!

Fotbollskanalen presenterar ett oslagbart erbjudande för dig som älskar fotboll. Nu kan du njuta av fotboll från några av världens bästa ligor och turneringar till ett extra bra pris på TV4 Play.

Streama alla matcher från UEFA Champions League, EM, Svenska Cupen, Allsvenskan & Superettan från discovery+, La Liga, Serie A och mycket mer för endast 299 kr/mån i 6 månader (ordinarie pris 399 kr/mån). Klicka här och använd koden PSSCFK.

I paketet TV4 Play+ Sport ingår även filmer, serier och underhållning för att förgylla dina dagar mellan matcherna.