TV: Sent distansskott räddade Sundsvall - upp i delad serieledning

Sundsvall vände underläge mot Syrianska och tog tre enormt viktiga poäng i kampen om en allsvensk plats. Daniel Sliper satte 2-1 från distans på tilläggstid.

Det satt långt inne.

Men till slut kunde Gif Sundsvall ta tre viktiga poäng borta mot Syrianska i superettan sedan inhopparen Daniel Sliper gjort 2-1 på tilläggstid.

Genom segern gick Sundsvall upp på andra plats på 54 poäng, precis som ettan Hammarby, men Hammarby har betydligt bättre målskillnad, +34 mot Gif Sundsvalls +19. Trean Ljungskile på kvalplats har 53 poäng och +31 i målskillnad.

Syrianska tog ledningen med 1-0 i 26:e minuten sedan Dinko Felic på ett inlägg nickat in bollen. Därmed darrade Sundsvall lite, precis som Hammarby och Ljungskile som också hamnade i underläge i helgens matcher.

Syrianskas ledning höll i sig till 57:e minuten då Sebastian Rajalakso, som spelade i Syrianska förra säsongen, sköt 1-1, hans första mål för Sundsvall. Och på tilläggstid kunde Daniel Sliper, en minut efter att han kommit in för Rajalakso, göra 2-1 för gästerna på ett långskott, ett mål som Syrianskas annars duktige målvakt Dejan Garacas nog borde ha tagit.

Tre omgångar återstår. Hammarby har Östersund, Gais och Jönköping Södra kvar på programmet, Gif Sundsvall ska möta Varberg, Sirius och Landskrona medan Ljungskile ställs mot Husqvarna, Syrianska och Varberg.

Publicerad 2014-10-06 kl 21:57