TV: Sirius bjöd in AFC i tätstriden i superettan

Sirius hade chansen att koppla ett jättegrepp om en allsvensk plats.
Men försöket misslyckades.
AFC United slog Sirius med 1-0 i superettans toppmöte.

Sirius gjorde sin tredje och senaste allsvenska fotbollssäsong 1974, men i år har klubben stort hopp om att ökenvandringen snart är över.

De blåsvarta kom till Skytteholms IP i serieledning och med möjlighet att ta ett stort kliv mot spel i högsta serien. Med sju omgångar kvar skiljde åtta poäng ned till trean AFC United på kvalplats - ett avstånd som alltså kunde växa till elva poäng vid seger. I stället krympte gapet till fem poäng inför slutspurten. Det såg AFC:s vasse vänsterytter Omar Eddhari till, när han i en snabb omställning skickade in 1-0 för hemmalaget i 69:e minuten.

1 071 åskådare, mestadels medresta supportrar till Uppsalalaget, fick se en match där bortalaget tog det spelmässiga initiativet från start. Men det dröjde tills det stora bollinnehavet också ledde till heta målchanser. Farligast var det när duktige Moses Ogbu tvingade Joshua Wicks till en stark räddning i början av andra halvlek.

I 90:e minuten bröt ett våldsamt Siriusjubel ut när Johan Andersson forcerade in bollen i mål. Men den assisterande domaren hade uppmärksammat att Andersson tog hjälp av handen och målet blev underkänt.

Sedan kunde AFC, som planerar att flytta till Eskilstuna nästa säsong och testar spel på Tunavallen redan mot Degerfors om en vecka, hålla undan under tilläggsminuterna.