TV: Sirius drömmål sänkte Hammarby

Nykomlingen Sirius stoppade Hammarby från att kliva upp som serieledare efter en tredjedel av superettan i fotboll. Sirius vann den tionde omgångens hängmatch med 2—1 hemma inför 6 000 på ett utsålt Studenternas i Uppsala.

För Sirius innebar måndagens tre poäng ett rejält kliv upp från bottenträsket, från tolfte till sjunde plats. Hammarby står kvar på 19 poäng, tre bakom ettan Gif Sundsvall, men fortfarande på direktplats till allsvenskan.

Stefan Silva angav tonen med sitt snygga ledningsmål i 35:e minuten. Han mötte Elliot Käcks inlägg med en vänstervolley som borrade sig in vid Johannes Hopfs högra stolpe. I första halvleks sista aktion nickade Moses Ogbu in 2—0 på hörna.

- Bollen kom lite bakom mig så jag var tvungen att ta den med vänstern, sade Silva till TV4.

- Vi fick lite utdelning i dag på alla chanser vi haft i tidigare matcher.

Hammarbytränaren Nanne Bergstrands tilltag att skifta tre spelare samtidigt fick omedelbar effekt. I 66:e minuten nickade Marko Mihajlovic in reduceringen efter en frispark. Men gästernas forcering gav inga fler mål. I stället blev målskytten Mihajlovic utvisad på tilläggstid efter att ha fått sitt andra gula kort.

Publicerad 2014-06-02 kl 21:30