TV: Självmål räddade Gais från förlust – knep poäng borta mot Degerfors

Med fem minuter kvar låg Gais under borta mot Degerfors.
Då räddades man av ett självmål från hemmalaget och matchen slutade tillslut oavgjort.

Gais inledde årets säsong på ett bra sätt men allt eftersom har Göteborgslaget dalat i tabellen. På lördagen ställdes man borta mot Degerfors och inför matchen hade man inte vunnit på tre matcher.

Degerfors kom in i matchen med en seger borta mot Värnamo i ryggen och tog också ledningen. Men målet kom inte förens i andra halvlek. Med 15 minuter kvar att spel nickade Erik Björndahl in ledningsmålet för Värmlandslaget och uppförsbacke för Gais, som dock skulle räddas – av ett självmål.

Med fem minuter kvar att spela fick Göteborgslaget en frispark utanför straffområdet och via en hemmaspelare gick bollen i nät fram till 1-1. Resultatet stod sig matchen ut och delad pott mellan Degerfors och Gais.

I nästa omgång ställs Degerfors mot Varberg medan Gais tar emot topplaget Helsingborg på hemmaplan.