TV: Succéstart för Haglund - Wiedesheim-Paul gav HBK seger

Magnus Haglund fick i dag en drömstart som HBK-tränare.
Rasmus Wiedesheim-Paul gav bollklubben 1-0-seger mot Trelleborg.
- Vi ville visa att hjärtat ligger otroligt nära klubbmärket, säger Haglund till C More.

Tidigare Elfsborg-tränaren Magnus Haglund tog i veckan över som manager i Halmstads BK efter att förre huvudtränaren Igor Krulj fick sparken. Under lördagseftermiddagen ledde han Hallandsgänget för första gången från långsidan och fick en drömdebut.

Men till en början såg det däremot inte särskilt bra ut. Trelleborg var det bättre laget i första halvlek och skapade lite mer än det gästande laget på Vångavallen. Däremot var möjligheterna inte speciellt heta och första halvlek slutade 0-0.

Det var i stället först i den 70:e minuten som nollan spräcktes i matchen.

Inhopparen Rasmus Wiedesheim-Paul nådde högst på ett inlägg av högerbacken Edvin Kurtulus och nickade kraftfullt in bollen i mål till 1-0. Lite senare hade även målskytten chans att utöka till 2-0, men sköt på en täckande försvarsspelare i motståndarlaget.

- Det är inte svårt när det är en bra spelare, säger nye HBK-tränaren Magnus Haglund, om Wiedesheim-Pauls prestation i andra halvlek, till C More.

Halmstad bärgade därmed blott andra segern i år och första sedan i premiären. Därmed lyfte laget från nedflyttningsplats och till 13:e-plats i tabellen i superettan.

- Det var härligt och underbart att vinna, en fantastisk fajtinginsats av killarna. Vi ville visa att hjärtat ligger otroligt nära klubbmärket, så det var härligt att få betalt för det, säger Haglund.