TV: Tappade tvåmålsledning och fick straff emot sig - men Ljungskile avgjorde i 93:e

Ljungskile tappade 2-0 till 2-2 hemma mot Gais och fick en straff emot sig.
Men efter stort drama kunde man ändå vinna med 3-2 när Aleksandar Kitic slog till i den sista tilläggsminuten.

Det såg ut att bli en säker hemmaseger för Ljungskile i mötet med Gais. Men istället blev matchen ett högklassigt drama.

Hannes Stiller hade nickat 1-0 till hemmalaget i den 20:e minuten och tolv minuter senare utökade Ken Sema till 2-0 via en försvarande fot. Men i den andra halvleken skulle Gais resa sig. Först volleysköt Adam Eriksson in reduceringen i den 62:a minuten efter ett mycket fint förarbete från Malkolm Moenza. När Reuben Ayarna sedan skickade iväg ett skott mot Ivo Vazgec fyra minuter senare så bjöd Ljungskile-målvakten på kvitteringen. Skottet gick rakt på Vazgec som ändå styrde bollen i eget mål.

I den 75:e minuten fick Patrik Ingelsten sedan chansen att fullborda Gais vändning från elva meter. Men straffsparken tog klockrent i ribban.

Matchen såg sedan ut att gå mot ett oavgjort resultat. Men när hemmalaget fick en frispark på offensiv planhalva i matchens absolut sista minut flyttade man upp allt man hade. Efter en rörig situation i straffområdet hittade bollen fram till Aleksandar Kitic som kunde dunka in bollen i nättaket och ge Ljungskile vinsten i den 93:e minuten.

Efter den stora dramatiken hakar Ljungskile på i toppen, laget ligger sjua och har tre poäng upp till kvalplatsen. För Gais fortsätter den tunga säsongen, de grönsvarta ligger elva efter sjunde förlusten på 14 matcher.

Publicerad 2015-06-22 kl 21:48