TV: Tess Olofsson skrev svensk historia i händelserik superettan-match

På fredagen blev hon första kvinnliga huvuddomare i superettan.
Detta när Akropolis besegrade AFC med 3-2 på Grimsta.
- Det var kul, säger Olofsson till Dplay.

Se höjdpunkterna i spelaren ovan.

Huvuddomaren Tess Olofsson, 32, skrev på fredagen svensk fotbollshistoria. Olofsson var huvuddomare i superettan-mötet mellan Akropolis och AFC Eskilstuna på Grimsta och blev därmed första kvinnliga huvuddomare i superettan någonsin. Beskedet kom för några dagar sedan, och sedan tidigare har hon även blivit den första kvinnliga domaren att antas till den högsta domarutbildningen i Sverige.

Olofssons första superettan-match blev också händelserik.

AFC Eskilstuna tog redan i den 24:e minuten ledningen i matchen genom Ryan Williams, som satte bollen i mål efter ett inspel i straffområdet. Bara två minuter senare kvitterade dock Oscar Pettersson, som är utlånad från Djurgården till Akropolis, med ett välplacerat avslut i mål till 1-1. Därefter nickade även Marcus Haglind Sangre och Nicklas Maripuu in ett varsitt mål till 3-1-ledning för hemmalaget i halvtid. Då var AFC i brygga.

Men under inledningen av andra halvan av matchen fick AFC straff. Martin Falkeborn täckte undan ett inlägg av Jesper Manns med ena armen i straffområdet och därmed kunde Wilhelm Loeper utnyttja det till en reducering.

Det blev också matchens sista mål och när Olofsson blåste i sin vissla för sista gången i kväll, så ledde Akropolis med 3-2, vilket också blev slutresultatet i matchen.

- Det var kul. Det var mycket heta känslor i dag och tre viktiga poäng, som båda lagen hoppades på, säger Olofsson till Dplay.

Domaren menar vidare att hon inte bryr sig särskilt mycket om att ha blivit historisk.

- Det är väl kul, men sedan tänker jag inte så mycket på det. Det är mer att man vill ta nästa kliv till nästa serie och försöka nå nästa mål, säger hon och fortsätter:

- Det (målet) har varit att få prova matcher i superettan och sedan förhoppningsvis bli ordinarie i superettan och att sedan få prova matcher i allsvenskan.

Olofsson har även stora drömmar framöver inom domaryrket.

- Det är såklart att få döma dam-VM, OS och även döma herrar internationellt.