TV: Thelin J-Södras hjälte - avgjorde i slutminuterna mot Assyriska

Serieledaren Jönköpings Södra har imponerat stort i superettan 2015. Men borta mot Assyriska såg laget ut att få nöja sig med en poäng.

I den andra halvleken tappade laget en tvåmålsledning på konstgräset i Södertälje, men i slutminuten kunde Tommy Thelin sätta avgörande 3-2 på straff.

Tim Söderström gjorde matchens första mål redan i den sjätte minuten och en kvart senare drygade Thelin på till 2-0 serieledaren. Och det verkade bli en ny säker trepoängare att ta med sig på bussen hem till Jönköping. Men i den andra halvleken kom Assyriska tillbaka starkt. Alexander Nilsson reducerade och tio minuter från slutet fixade Gustavo Blanco kvitteringen, men till slut fick alltså Jönköping jubla ändå.

Jönköpings Södra toppar nu superettan på 35 poäng, fyra före Östersunds FK. Degerfors innehar kvalplatsen till allsvenskan med 24 inspelade poäng, Varbergs Bois och Sirius jagar tätt bakom.

Se alla målen från matchen i spelaren ovan.

Publicerad 2015-06-21 kl 20:47