TV: Trelleborg mot allsvenskan - hotar BP efter ny seger

Trelleborg kan vara på väg upp i allsvenskan.
Under måndagen slog man Öster och nu är man bara tre poäng ifrån BP på andraplatsen i superettan.
- Vi har nos på den platsen, säger TFF:s Salif Camara Jönsson till TV4 Sport.

Måndagskvällens heta drabbning på Myresjöhus Arena, mellan Öster och Trelleborg, fick ett tidigt "avgörande". För Malmö FF-lånet Erik Andersson stänkte in 1-0 på volley till TFF redan efter en minuts spel - och det skulle visa sig bli matchens enda mål.

- Jag tänkte att det bara var att klippa till, så jag drog till den, kommenterade Andersson för TV4 Sport i paus.

Öster försökte sedan förgäves få in en kvittering under resten av matchen. Växjö-laget skapade farligheter i den andra halvleken men kom inte närmare än en stolpträff från Månz Karlsson och en nick från nära håll av Dragan Kapcevic i den 92:a minuten.

Nu har Trelleborg tagit tre raka segrar och har bara tre poäng upp till en av direkplatserna upp till Brommapojkarna, som just nu innehar andraplatsen. Östers dröm om kvalplatsen upp till allsvenskan är mer eller mindre i kras, hela nio poäng stort är gapet till TFF.

- Klart vi tittar uppåt nu. Vi har nos på andraplatsen, säger Trelleborgs anfallare Salif Camara Jönsson till TV4 Sport.

Östers startelva: Malmkvist - Lindblad, Vasilj, Karlsson, Strand - Björkén, Crona, Drott, Shaze - Bajrovic, Kapcevic

Trelleborgs startelva: Johansson - A Nilsson, Andersson, Blomqvist, Tideman - Jovanovic, Andersson, R Nilsson, Pode - Camara Jönsson, Islamovic