TV: Trots magisk upphämtning och drömmål - Gif Sundsvall tappar i toppen

En räddad poäng. Men 3—3 mot Ängelholm innebär att Gif Sundsvall inte vunnit på fem matcher i jakten på allsvenskan.
- Tre poäng i alla matcher som är kvar är vad som behövs, sade lagets poängräddare Hannes Sigurdsson.

Med poängen mot Ängelholm ligger Sundsvall kvar på kvalplatsen i superettan, men med samma poäng som tvåan Syrianska på allsvensk plats. Till saken hör att toppkonkurrenterna har en match mindre spelad. För Sundsvall återstår tre matcher, bottenlagen Öster och Trollhättan hemma och slutligen tabellettan Norrköping borta.
- Vi måste upp ett steg i de sista matcherna om vi ska nå en allsvensk plats, sade Sigurdsson till TV4 Sport.

När han byttes in gjorde Ängelholm just 2—0 och en stund senare stod det 3—1 till hemmalaget. Till slut blev det i alla fall en poäng till Sundsvall, sedan först anfallsuppflyttade mittbacken Christian Brink vinklat in tvåan i 82:a minuten och Hannes Sigurdsson med ett välriktat vänsterskott från straffområdeslinjen ordnat kvitteringen minuten senare.

- En poäng var ett måste. Det var ändå mycket vi kan ta med oss från den här matchen, sade Sundsvalls tränare Sören Åkeby.
- Vi visade attityd och karaktär och grabbarna jobbade hårt.