TV: Tung förlust för tabelljumbon Gefle – Brage hakar på striden om allsvenskt kval

Senast förlorade Brage med 4-0 hemma mot Öster.
Men ikväll lyckades laget ta tre poäng när tabelljumbon Gefle besegrades på bortaplan.

Se höjdpunkterna från matchen i spelaren.

Brage var ett av superettans stora överraskningslag under vårsäsongen, men fram mot sommaren började det gå tyngre för nykomlingen. I Borlängelagets senaste match föll man med hela 4-0 hemma mot Öster och en seger i kvällens bortamöte med Gefle var nödvändig för att inte tappa mark mot lagen i kampen om den allsvenska kvalplatsen.

Brage lyckades också ta tre poäng och är ett av de fyra lag som är fyra poäng från trean AFC Eskilstuna. I kvällens möte med Gefle fick man en drömstart när nyförvärvet Christian Kouakou satte dit 1-0 redan efter elva minuter, ett resultat som stod sig halvleken ut.

I början av andra halvlek kunde dessutom Markus Astvald utöka ledningen från elva meter fram till 2-0, vilket också blev slutresultatet.

För Gefle var förlusten tung och laget ligger sist i superettan efter 19 spelade omgångar.