TV: Två klassmål av Hallenius när Hammarby och Öster målfestade

Öster-Hammarby 3-4
0-1, 11', Hallenius; 0-2, 25, Hallenius; 1-2, 38', Nurkic; 1-3, 42', Sema; 2-3, 45', Karekezi; 2-4, 53', Castro Tello; 3-4, 90+, Borg

Hammarby ger inte upp jakten på en omedelbar allsvensk återkomst.
4-3 (3-2) och de tre poängen mot Öster ger fortsatt häng på kvalplatsen.

Som så många gånger tidigare i år visade Linus Hallenius vägen.
Mål nummer 16 i årets superettan drämde anfallstalangen in redan efter elva minuter i ösregnet på Värendsvallen i Växjö.

Mål nummer 17 kom 13 minuter senare. Läckert framspelad av Sebastian Castro-Tello rundade Hallenius Östermålvakten Rasmus Rydén.

Elmin Nurkic reducering var en logisk följd av en stark period av Öster men Maic Sema prickade tämligen omgående in 3-1.
Klart?

Inte alls. Hammarby har måhända en skyttekung av allsvensk kaliber men försvaret ser ut att ha hamnat i rätt serie. Alldeles för många spelare stod på hälarna när Oliver Karekezi från nära håll stötte in 2-3 lagom före pausen.

-Hawaii, vi släppte in två billiga mål. Vi gick upp med för många spelare när vi hade 2-0 och kunde ha stängt matchen, sade Hallenius kritiskt i halvtid till TV4 Sport.

Castro-Tello gjorde 4-2 redan sju minuter in i andra och tur var det för "Bajen" för med tre minuter kvar sköt Freddy Borg 3-4.

Öster hade dessutom bud på kvittering kort efter den reduceringen.
-Det svänger ganska mycket, upp och ned, men vi gjorde en bra laginsats. Chansen finns kvar och vi ska göra allt för att ta en av de tre topplatserna, sade Sebastian Casto-Tello till TV4 Sport.