TV: Utsikten chockade Degerfors med storseger

Utsikten BK har presenterat sig i svensk elitfotboll. Idag vann man mot Degerfors med hela 4-1 i en match som innehöll både drömmål och en grov försvarstavla.

I matchens åttonde minut så tog Utsikten ledningen på en hörna. Målskytt var Jesper Westermark som med det gjorde hemmalagets första Superettan-mål.

Degerfors hade en riktigt tung första halvlek. Efter en halvtimme så gjorde hemmalaget 2-0 genom Joakim Edström - son till Ralf Edström. Anfallaren som 2012 kom från GAIS gjorde därmed sitt första mål i Superettan.

Minuten innan pausvilan såg gjorde Utsikten även 3-0 mot brukslaget. Först en superdribbling inne i straffområdet och sedan gick bollen fram till Anders Mogren som kunde stöta in bollen.

Efter en timmes spel så gav Degerfors-försvaret bort bollen till Utsikten som enkelt kunde göra 4-0. Ett stort misstag som nykomlingarna effektiv tog vara på genom måltjuven Luka Mijaljevic.

Förra säsongen släppte Utsikten in 26 mål på lika många omgångar. Det snittet fortsatte man med idag när man med sju minuter kvar släppte in en reducering bakåt. Målet gjordes av Andreas Holmberg.

4-1 stod sig sedan och Utsikten gick ifrån som vinnare och med ett resultat som få trott på innan.

Publicerad 2015-04-03 kl 18:15