TV: Varberg hade vänt efter utvisning – då gav Bouvin Frej poäng på tilläggstid

Varberg hade vänt 0-1 till 2-1 mot Frej efter Carlos de Britos utvisning.
Då dök Mattias Bouvin upp från ingenstans på tilläggstid och gav Frej en tung poäng i botten.

Serieledande Varberg hade tre raka förluster när man tog emot IK Frej på fredagen. Hemmalaget bröt visserligen sin förlustrad, men fick bara med sig en poäng efter en dramatisk match.

Leo Bengtsson gav IK Frej ledningen efter bara 10 minuter. Moustafa Zeidan fick stor yta på offensiv planhalva och kunde slå en djupledsboll som skar igenom Varbergs backlinje. Bengtsson kom löpandes och sprang till sig ett friläge och fri med målvakten avslutade han kyligt för 1-0.

Frej håll undan en bit efter halvtid, men fick i mitten av den andra halvleken Hammarby-lånet Jean Carlos de Brito utvisad efter en armbåge. Där tog och Varberg över matchen och vändningen skulle komma.

Hemmalaget hade först en boll i nätet, men det vinkades av för offside. Men i den 77:e matchminuten kvitterade skyttekungen Astrit Seljamni innan Robin Book satte 2-1 bara två minuter senare.

Men Frej lyckades skapa en chans ur nästan ingenting och bollen hamnade hos en helt fri Mattias Bouvin, som placerade in 2-2 på tilläggstid.

Målet blev det sista i matchen och efter tre raka förluster tog Varberg en poäng, vilket gör att de utökar sin serieledning om än knappt. Hallandslaget har nu två poäng till godo mot Mjällby, men har en match mer spelad. För Frej tar poängen de upp från nedflyttningsplats till kvalplats, men laget har ännu fyra poäng upp till säker mark.