TV: Varberg tog blytung trepoängare i bottenstriden - efter två mål av Netabay

Varberg vann bottenmötet med Norrby med 4-0.
Och det var duon Adama Fofana och Nahom Girmai Netabay som låg bakom två av målen.

Varbergs Bois och Norrby gör allt som står i sin makt för att hålla sig kvar i superettan. Inför matchen mellan dem emellan låg Bois under kvalstrecket medan Boråslaget var på säker mark med ett par poängs marginal till Varbergs position.

När lagen ställdes mot varandra på Påskbergsvallen så tog Varberg sig närmare överlevnad då laget vann med 4-0

Varberg tog tag i taktpinnen redan från start och skapade några riktigt gifta chanser, bland annat i den i 22:e minuten. Keanin Ayer förvaltade en frispark som inte gick in bakom in mål, men som resulterade i en stökig situation i straffområdet där till slut Hampus Zackrisson avslutade - i stolpen.

Därefter fortsatte Varberg att trycka på och till slut kundeBois göra mål i den 31:e minuten.

Adama Fofana avancerade längs vänsterkanten och spelade in bollen i straffområdet. Där stod Nahom Girmai Netabay som tog emot och slungade i väg ett skott som Mergim Krasniqi inte kunde parera.

Men publiken på Påskbergsvallen fick se mer av samarbetet mellan Adama Fofana och Nahom Girmai Netabay. En bit in i den andra halvleken fock Fofana en passning som han tog emot på vänsterkanten och därefter satte han fart ocj spelade till en fristående Netabay som vinklade upp bollen i krysset.

Med 20 minuter gjorde även Preparim Beqaj 3-0 med en läcker chipp och sedan fastställde Daniel Krezic slutresultatet 4-0 i den 82:a minuten.

I och med segern har nu Varberg 29 poäng med fem omgångar kvar att spela. Norrby står alltjämt på 32 poäng.

Publicerad 2018-10-07 kl 17:18