TV: Västerås nollade Degerfors – Safari hjälte

Det såg länge ut som att matchen skulle sluta oavgjort.
Men i en målfattig historia blev Karwan Safari hjälte med sitt avgörande mål.
Västerås behåller därmed avståndet ner till kvalplatserna.

Se höjdpunkterna mellan Västerås och Degerfors i spelaren ovan.

De två lagen på kvalplats tog viktiga segrar. Brommapojkarna stod för en skräll och vann borta mot topplaget Mjällby med 2-0. Även IK Frej tog en seger i förrgår mot Gais vilket innebär att de närmade sig Västerås.

För VSK som förlorat två raka matcher mot Trelleborg och därefter just Brommapojkarna var i behov av seger mot Degerfors för att behålla avståndet ner till kvalplatserna. Det skulle man också lyckas med.

På Solid Park Arena var det Degerfors som skapade den första riktiga målchansen då Marcus Astvald avancerade till höger i straffområdet och avslutade ett skott som gick någon meter utanför Anton Fagerströms vänstra stolpe.

Efter en halvtimme skapade Västerås en farlig möjlighet efter hörna men Simon Johanssons avslut utifrån räddades av gästernas målvakt Ismael Diawara.

Men med drygt tio minuter kvar av ordinarie speltid hittade Filip Tronét inbytte Karwan Safari vid bortre stolpen med ett långt svepande inlägg. 27-åringen avslutade på volley och firade genom att slita av sig tröjan, målet blev också matchavgörande.

Men det hade kunnat vara mer, i 85:e minuten kom tre VSK-spelare fria efter en omställning. Tronét spelade på nytt Safari som denna gång ramlade och Diawara kunde enkelt förhindra ett andra mål.