TV: Viktig seger för Ängelholm - avgjorde på indirekt frispark

Ängelholm vann med 2-1 över Degerfors och tog tre mycket viktiga poäng i bottenstriden. Det avgörande målet gjordes på en indirekt frispark i straffområdet.

Det var i inledningen av den andra halvleken som den udda situationen uppstod. August Strömberg i Degerfors-målet plockade då upp en hemåtpassning med händerna, något som resulterade i en indirekt frispark i straffområdet för Ängelholm.

Den frisparken tog de till vara på. Marcus Bergholtz sköt in 2-1 och därmed också de tre poängen till Ängelholm.

Dessförinnan i matchen hade Fuad Hyseni efter drygt 20 minuter gett bortalaget Degerfors ledningen i matchen, en ledning som Ängelholm kvitterade i den 48:e minuten genom Fredrik Karlsson.

För Ängelholm var segern mycket viktig då de slåss i den nedre regionen av tabellen. De har nu 30 poäng på sin elfteplats medan Mjällby på nedflyttningsplats har 27 poäng. Degerfors återfinns på en åttondeplats.