Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SUPERETTAN

TV: Zlatans passning till Bakircioglu: "Klubben borde heta Hammarby-Kennedy"

Foto: Scanpix

Nästa

Avbryt
Försök igen

Zlatan Ibrahimovic ska spela träningsmatch i Sverige.

Frågan är bara vilken klubb han möter.

- De heter väl Hammarby-Kennedy, skojar PSG-stjärnan.

På tisdagskvällen ska Sveriges landslagskapten för första gången beträda plastgräset på nya Tele2 Arena i Globenområdet, där både Bajen och Djurgården har sin hemvist sedan en vecka tillbaka. Och den 31-årige anfallaren verkar se fram emot tillställningen, trots att det "bara" rör sig om en träningsmatch för hans PSG.

- Absolut. Det är en fantastisk arena, så det känns väldigt kul att komma dit, säger Ibrahimovic när fotbollskanalen.se intervjuar honom vid den förberedande presskonferensen på måndagskvällen.

Men träningsmatchen blir även ett annat slags premiär för Ibrahimovic och Hammarbys lagkapten Kennedy Bakircioglu. Under Lars Lagerbäcks tid som förbundskapten lärde de känna varandra och spelade vid några tillfällen tillsammans, men på klubbnivå har de aldrig tidigare mötts.

- Jag tror inte det i alla fall, men nu får jag äran att spela mot honom, säger Ibrahimovic.

Den 31-årige anfallaren fortsätter med ett karakteristiskt leende på läpparna:

- Hammarby heter väl Hammarby-Kennedy? Jag har sett några av frisparksmålen som han har gjort. De borde inte lira i andradivisionen. Med tanke på att Kennedy finns där ska de vara i allsvenskan.

När Bakircioglu flyttade till La Liga 2010 var allt upplagt för en sammandrabbning för svenskduon, men den gången värvades "Ibra" av Milan kort före den planerade ligamatchen mellan Barcelona och Racing Santander.

- Det var tråkigt att jag missade honom senast, men nu blir det äntligen av. Det är skitkul. Vi ser jättemycket fram emot det, säger Bakircioglu.

Ibrahimovic räknar med att spela 45 minuter och förklarar att han fysiskt sett inte står på toppen av sin förmåga just för stunden, med tanke på att PSG just inlett sin försäsong. Ändå utlovar han några sedvanliga finter och trix.

- Jag hoppas på att toppa Friends-matchen (mot England). Nu är jag i en annan form men jag är här för att underhålla publiken. Hoppas att det går bra. Kanske kommer något oväntat - om Kennedy inte gör en bicikleta från halva plan.

Publicerad 2013-07-23 kl 12:00
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons