Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SUPERETTAN

Två nej för Hammarby: "Har meddelat att det inte är aktuellt"

Hammarbys tränarjakt fortsätter och klubben kan sortera bort två nya namn från listan.
- Jag har meddelat att det inte är aktuellt för mig, säger Peter Gerhardsson till fotbollskanalen.se

Som tidigare rapporterat vill stockholmarna få igenom en sportslig omstart i superettan nästa säsong. Mellan tolv och 14 spelare väntas lämna truppen totalt sett, och en handfull nya är på väg in. Utöver värvningarna av Christophe Lallet och Daniel Theorin anslöt tre amerikaner för en provvecka på måndagen, och tanken är att utöka samarbetet med minoritetsägaren AEG ytterligare under vintern.

Parallellt med det går sökandet efter en huvudtränare vidare. På den punkten kämpar man dock i motvind. Sören Åkeby har nobbat uppdraget för att följa med Sundsvall upp till allsvenskan, och även Claes Eriksson ska ha avböjt när Hammarby hört sig för.

Vid sidan av dessa två och den tillförordnade Roger Sandberg utvärderas fortfarande några alternativ, men fotbollskanalen.se kan berätta att ytterligare två försvunnit ur konkurrensen. Det rör sig om Kim Bergstrand, som funderar på andra erbjudanden, och därför varken hade tid eller möjlighet att inleda mer ingående diskussioner med Hammarby.

Dessutom tackar Peter Gerhardsson nej med hänvisning till att han vill fullfölja sina åtaganden i BK Häcken.

- Jag har pratat med Hammarby, vilket jag gör med jämna mellanrum. Trots allt har jag ju tillbringat tio år av mitt liv i klubben som spelare. Men den här gången meddelade jag att det inte är aktuellt för mig att komma dit. Jag har två säsonger kvar på mitt nuvarande kontrakt och trivs bra med det, säger Gerhardsson.

Fick du ett konkret erbjudande från Hammarby?
- Det var mer att de hörde sig för om hur min situation såg ut. Vi kom aldrig längre än att de kollade vilka planer jag har framöver. Någon gång i framtiden hoppas jag återvända till Hammarby, det vore angenämt, men inte just för tillfället.

Hur mycket påverkades ditt beslut av den situation som Hammarby befinner sig i sportsligt?
- Alltså, jag har tittat mer på min egen tillvaro än var Hammarby befinner sig. Vi i BK Häcken har gjort en prestationsmässigt fantastiskt fin säsong, och det känns som att vi har något spännande på gång som jag vill vara del av, säger Gerhardsson.

Fotbollskanalen.se har tidigare skrivit att även Mats Gren finns bland de som Hammarby kontaktat. På tisdagen håller föreningen ett informationsmöte med sina medlemmar, men det är inte tänkt att en tränare presenteras redan då. Snarare dröjer lösningen uppemot två veckor, enligt vad fotbollskanalen erfar.

Publicerad 2011-11-14 kl 18:35
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons