Umeå minuter från skrällseger – Frej med sen kvittering

Jens Stigedahl såg länge ut att bli stor matchhjälte för Umeå.
Då klev Abdul-Halik Hudu fram precis innan stopptid och kvitterade till 1-1 – vilket också blev slutresultatet.

Umeå slutade tvåa i norrettan den här säsongen vilket gjorde att de knep kvalplatsen till superettan. Under torsdagskvällen spelades det första mötet i kvalet till superettan mellan Umeå och Frej på Umeå Arena.

Frej kändes som det något hetare laget under den första halvleken och var nära att ta ledningen efter drygt 30 minuters spel – men avslutet gick tätt utanför. Strax innan halvtid var Umeå däremot ytterst nära att spräcka nollan efter en hörna som skarvades tätt utanför stolpen.

0-0 i paus.

Umeås bästa chans i matchen skulle komma i början av den andra halvleken. Denis Yaldir var väldigt nära att göra 1-0 för hemmalaget efter flipperspel i straffområdet. Yaldirs avslut gick under Emil Magnusson i Frej-målet innan chansen försvann. Nära.

Till slut skulle första målet i matchen komma – och det var Umeå som levererade det. Efter ett stolpskott från nära håll kom bollen ut till Jens Stigedahl som skickade in ledningsmålet.

Med mindre än tio minuter kvar av matchen kom Frej upp i ett farligt anfall. Moustafa Zeidan avslutade men skottet blockerades ut till hörna. Frej-spelarna var frustrerade och menade på att det var handboll, men domare Per Melin valde att fria.

Kvitteringen skulle dock komma.

Med en minut kvar till full tid skickade Abdul-Halik Hudu in 1-1 efter en tilltrasslad situation efter ett inlägg som först träffade överliggaren.

Matchen slutade 1-1 och returen spelas på Vikingavallen nu på söndag.

Umeå: Frodig – Raaholt, Eriksson, Norest, Stigedahl, Lindmark, Yeboah, Kroon, Embaye, Yaldir, Edegware

Frej: Magnusson – Hudu, Millbert, Akpoveta, Mawana, Izountouemoi, Zeidan, Ribeiro, Ekdal, Birkfeldt, De Brito

Även Landskrona och Öster spelade lika i det första mötet - läs mer om den matchen här.

Publicerad 2019-11-07 kl 20:50