Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SUPERETTAN

Uppgifter: Dalkurd flyttar till Uppsala - om två krav uppfylls

Foto: Bildbyrån.

Dalkurd bekräftar att man vill flytta till Uppsala.
Men först om två krav uppfylls från kommunen.
De vill ha tillgång för att på Lötens IP fram tills nya arenan är färdig och därefter få samma tillgång som andra lag på den nya arenan, skriver UNT.

Under förra veckan kom uppgifter om att Dalkurd - som är på väg upp i allsvenskan - kontaktat Uppsala kommun om en flytt.

Nu visar en skrivelse från Borlänge-laget till Uppsala kommun som UNT fått ta del av, att Dalkurd har två krav på kommunen för att flytta.

”Uppsala kommun ska erbjuda Dalkurd FF träningsytor och omklädningsrum på konstgräset på Lötens IP fram tills att den nya arenan blir färdig. Dalkurd planerar att spela sina matcher på annan ort fram tills nya arenan är färdigbyggd varför vi inte kräver någon tid på Studenternas”.

”När den nya arenan är färdigbyggd ska Dalkurd FF ha rätt till bland annat eget omklädningsrum, kansli och förvaringsytor på arenan, det vill säga samma förutsättningar som andra lag som spelar och tränar på den nya arenan.”

Dalkurd ser dock ut att spela kvar i Borlänge fram tills att nya Studenternas IP står färdig.

- Det är Dalkurd som fattar beslut om flytt eller inte. Det är inte en kommunal fråga. Och förvaltningen hanterar det enligt gällande principer och Sirius har blivit informerade i förra veckan, säger idrotts- och fritidsnämndens ordförande Rickard Malmström till UNT

Malmström välkomnar Dalkurd till staden om de väljer att flytta.

Om de vill ha sin verksamhet i Uppsala så behandlas de som andra föreningar och har rätt att boka på våra anläggningar. Om det finns tider eller inte håller förvaltningen på att se över just nu. Det följer de vanliga principerna. Det som skiljer nu från förra gången är att de inte planerar att spela sina matcher på naturgräs, vilket gör att det är konstgrästräning som gäller. Och det var naturgräset som var den trånga sektorn senast. Dagtid är det inte något bekymmer på Löten.

Fotbollskanalen har sökt Dalkurds VD och vice-VD - som har hand om frågorna - utan framgång.

Publicerad 2017-09-26 kl 12:10
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons