Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SUPERETTAN
46v

Uppgifter: HIF vill locka hem Granqvist med sportchefsroll

Foto: Bildbyrån

Andreas Granqvist har öppnat för att återvända till Helsingborgs IF i sommar.
Nu skriver Helsingborgs Dagblad att HIF erbjudit landslagskaptenen jobbet som sportchef i föreningen i ett försök att locka hem stjärnan.
- Vi tittar över alla alternativ, säger Granqvists agent Martin Dahlin till Fotbollskanalen.

Sommaren 2018 går Andreas Granqvists kontrakt med Krasnodar ut. Tidigare har landslagsmittbacken, som vann Guldbollen på Fotbollsgalan den 20 november, varit tydlig med att hans plan då är att flytta hem till Sverige och att spel i hans tidigare klubb Helsingborgs IF är aktuellt (även om FC Köpenhamn också finns med i bilden).

HIF jobbar för att få hem Granqvist till efter VM i Ryssland och nu uppger Helsingborgs Dagblad att klubben erbjudit honom den vakanta rollen som sportchef i ett försök att ro i hamn en affär. Planen sägs vara att 32-åringen ska utbilda sig till sportchef under tiden han spelar i HIF och att han när han lagt skorna på hyllan ska kunna jobba som sportchef fullt ut.

Uppgifterna dementeras inte av HIF:s ordförande Krister Azelius.

- Det där är en framtidsfråga. Men det är klart att vi inom föreningen är eniga om att kavla upp för att försöka få hem honom, säger Azelius till Helsingborgs Dagblad.

- Vi kan inte mäta oss med de ersättningar han kommer erbjudas efter att han spelat ut kontraktet i Ryssland, och det hade varit enklare om vi tagit oss till allsvenskan i år, men jag har en positiv grundkänsla om att vi ska hitta en lösning med Granen.

HIF har inte haft någon sportchef under 2017 och HD skriver att en av anledningarna till det är just att man vill hålla platsen öppen för Granqvist.

När Fotbollskanalen når Granqvists agent Martin Dahlin är han ytterst fåordig om uppgifterna från Helsingborgs Dagblad.

- Vi tittar över alla alternativ som finns just nu. Andreas kommer inte fatta något beslut än på ett tag. I övrigt har jag inga kommentarer, säger Dahlin.

Publicerad 2017-11-27 kl 10:33
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons