Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SUPERETTAN

UR SENASTE OFFSIDE: "Gamle" Nanne tillbaka i Hammarby

Foto: Scanpix

Henrik Rydström har träffat Nanne Bergstrand i senaste Offside

Efter en i sammanhaget evighet som tränare i Kalmar lämnade Nanne Bergstrand tryggheten för pressen i att försöka ta Hammarby tillbaka till Allsvenskan. I nya numret av Offside har Henrik Rydström träffat sin mångårige tränare.

Efter 11 raka säsonger som tränare för Kalmar FF bestämde sig Nenne Bergstrand för att lämna klubben för att prova något nytt. Valet föll på Hammarby - en klubb som på många sätt är något helt väsensskilt från Kalmar.

I senaste numret av Offside har nyblivne fotbollspensionären, tillika KFF-ikonen, Henrik Rydström tecknat ett porträtt av Nanne Bergstrand under hans första tid i sin nya klubb.

Artikelförfattare Rydström tecknar en bild av Bergstrand under sista tiden som en tränare so var lättirriterad och snarstucken - men under en genomgång med Hammarbys spelare ser han återigen den ”gamle” Nanne. Den tålmodige lagbyggaren som försöker få spelarna att förstå vikten av personligt ansvar - och som försöker ingjuta framtidstro i spelarna.

- Att skapa framtidstro är en ledares viktigaste uppgift, säger Nanne Bergstrand och fortsätter.

- Som tränare kan jag inte göra så mycket när det väl bränner till ute på planen. Det jag kan göra är att förbereda sinnestillståndet hos spelarna. Få dem att tro.

En inställning som Henrik Rydström säger sig känna igen från Bergstrands tid i Kalmar - när han gjorde jojo-laget Kalmar till ett stabilt topplag, han fick spelarna att tro på att det var möjligt.

Trots Bergstrands korta tid i Hammarby finns det de som redan märker skillnad mot tidigare tränare.

- Det är en sådan skillnad gentemot de två senaste åren, säger sjukgymnasten Mikael Klotz.

- Det är ett medmänskligt ledarskap. Inget ont om Gregg (Beerhalter, tidigare Hammarbytränare), men han krävde resultat och satte press på killarna. Men det finns ju redan ett tryck utifrån. Det behövs inte ett inifrån också, fortsätter han.

Hela Henrik Rydströms porträtt av Nanne Bergstrand finns i Offside #2 2014 som precis har börjat nå prenumeranterna - och som finns i butik inom kort.

För att läsa mer om innehållet i kommande nummer, besök www.offside.org.

Publicerad 2014-03-19 kl 18:42
Annons
Annons
Annons