Utsikten vann seriefinalen mot Öster efter dunderblunder

Öster och Utsikten drabbade samman i en tidig seriefinal.
Där drog Göteborgslaget det längsta strået efter en målvaktsblunder av Miloje Preković.
- Helt mitt fel, säger keepern till SMP

På söndagen ställdes serieledande Utsikten mot tvåan Östers IF i ett toppmöte i superettan.

Öster hade spelövertaget i den första halvleken och närmast att få utdelning var Adam Bergmark-Wiberg, men då svarade Elias Hadaya i Utsikens mål svarade för en vass parad.

Ställningen var 0-0 i paus.

I den andra halvleken tog bortalaget i Småland ledningen och det efter en jättetabbe. Öster-målvakten Miloje Preković skulle rusa ut och rensa undan en långboll, men hamnade helt snett och bollen gick över honom. Utsiktens Lucas Hedlund fick öppet mål och gjorde 1-0.

- Det var helt mitt fel. Jag missbedömde bollbanan helt. Jag vet inte... det kändes som att gräset var lite blött och den hoppade över mig. Jag kan inte säga något annat än att det var ett stort misstag av mig, säger Öster-keepern till SMP

Det blev matchens enda mål och innebär att Utsikten gör ett miniryck i superettan. Laget toppar nu serien på 26 poäng, sju fler än Öster.

Publicerad 2023-06-04 kl 16:56