Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SUPERETTAN

Vann skytteligan i superettan - får inte nytt kontrakt

Foto: Scanpix

Pablo Piñones-Arce i Brommapojkarna.

Pablo Piñones Arce vann skytteligan i superettan. Ändå väljer BP att släppa honom.

- En märklig situation, säger han till fotbollskanalen.se.

Den 31-årige anfallaren gjorde 18 mål under säsongen och var därigenom en bidragande orsak till Stockholmsklubbens allsvenska avancemang. Men trots att hans kontrakt höll på att löpa ut passerade hela hösten utan att Brommapojkarna öppnade några förhandlingar.

När så till sist skedde var parterna långt ifrån varandra i förhandlingarna. Klubben ansåg att Piñones Arce krävde för mycket betalt, medan han själv inte betraktade BP:s erbjudande som rimligt.

Så värvadesAndreas Haddad in i december och då pekade det mesta på att diskussionerna strandat helt och hållet. Och på tisdagen bekräftar både BP och Piñones Arce själv att man går skilda vägar.

- Ja, så har det blvit, säger han till fotbollskanalen.se.

Vad beror det på?

- Vi har inte kommit överens helt enkelt. De lämnade ett bud och sedan har jag kommit med olika motförslag för att tillmötesgå dem, men det har inte gått. Nu väljer vi helt enkelt att avsluta samarbetet.

Vilket blir ditt nästa steg?

-  Det vet jag inte ännu. Det har funnits lite intresse från olika håll. Dels i Sverige och övriga Skandinavien, men även på en del andra håll. Men det brukar ta lite tid innan saker går från förfrågningar till något mer konkret, och dit har jag inte kommit ännu. Men jag känner att jag har mycket mer att ge inom fotbollen även om den här situationen blev märklig.

Hur ser du på BP:s sätt att sköta den här affären?

- Alltså, jag tänker inte gå ut i medierna och recensera vad den ena eller andra parten sagt eller gjort. Jag har många vänner i BP och vill inte skada klubben. Jag har vänner där som jag bryr mig om och som måste få jobba i lugn och ro för att få rätt förutsättningar inför seriestarten.

Ja, så har det blöivit.

 

Vad beror det på?

Nej, vi har inte kommit överens helt enkelt. De lämnade ett bud och sedan har jag kommit med olika motföslag för att tillmötesgå men det har ionte gått. Nu väljker vi helt enkelt att avsluta samarbetet.

Publicerad 2013-01-09 kl 21:10
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons