TV: Varberg vände underläget - spelar i superettan även 2019

Underläge med 4-2 inför returen.
Men Varberg lyckades att vända underläget – och spelar även 2019 i superettan.

I spelaren ses höjdpunkterna från matchen.

Varberg hade en rejäl utmaning inför returmötet med Oskarshamn hemma på Påskbergsvallen. Laget, som slutade på kvalplats i superettan, var tvunget att vända ett 4-2-underläge som Oskarshamn hade att gå på.

Efter 20 minuter tändes hoppet på riktigt för Varbergs del, då Emeh Izuchukwi ordnade ledningsmålet efter att ha vräkt sig fram på en hörna och tryckt in bollen från nära håll – och strax innan pausvilan kom även tvåan då Albert Ejupi placerade in 2-0 från snäv vinkel, fri med Oskarshamns målvakt.

Fler mål än så blev det inte och resultatet innebär alltså att Varberg spelar i superettan även nästa säsong. I den andra kvalmatchen spelade Syrianska och Värnamo oavgjort 2-2. Syrianska avancerar därmed till den näst högsta serien.

Publicerad 2018-11-18 kl 16:20